Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pastası

Kabak Pastası, özellikle kış aylarında bal kabağının mevsimi olması nedeniyle kolaylıkla bulunabilen bal kabağıyla yapılan oldukça lezzetli ve gösterişli bir pasta çeşididir. Hazırlanan krema ile birleşen bal kabağının pasta şekline getirilmesi, hem damakları şenlendirirken hem de mükemmel görselliği sayesinde gözlere hitap eder. Bu nedenle, vazgeçilmez pasta tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak bir pastadır.

Kabak Pastası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 paket pötibör sade bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi

Kabak Pastası Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Kabak Pastası Üzeri İçin

  • Yarım çay bardağı fıstık içi
  • Yeteri kadar bitter çikolata

Kabak Pastası Nasıl Yapılır?

Kabak pastası hazırlığına ilk olarak 1 kg bal kabağının kabuklarını soyup iri iri doğrayarak başlayalım. Doğranmış kabakları uygun bir tencereye yerleştirip üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet çubuk tarçını ekleyelim. Tencerenin üzerine yarım su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım ve kabaklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim. Ardından, kabaklar piştikten sonra ocaktan indirerek tenceredeki fazla suyu süzelim. Kabakların fazla suyunun süzülmesi önemlidir; aksi halde kabaklar fazla bisküviye ihtiyaç duyabilir ve toparlanamaz.

Çubuk tarçını çıkardıktan sonra kabakları bir karıştırıcı yardımıyla püre haline getirelim. Püre haline gelen kabakların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım ve kabakların iyice soğuması için bir kenarda bekletelim. Bu esnada kabak pastamızın kremasını hazırlayalım.

Krema hazırlığı için uygun bir tencereye krema malzemelerinin tamamını ekleyip iyice karıştıralım. Tencereyi orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirelim. Krema koyulaşıp kıvam alana kadar pişirdikten sonra ocaktan indirelim ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Soğuma esnasında kremanın üzerinin kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Kabak püresi iyice soğuduktan sonra üzerine 2 paket sade pötibör bisküviyi minik parçalar halinde kıralım. Kırılan bisküvileri azar azar ekleyelim; bazen kabaklar fazla sertleşebilir ve kıvam almak zorlaşabilir. Bisküvi eklenen kabakları buzdolabına alarak bir saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra kabakları iki eşit parçaya bölelim ve ilk parçayı yağlı kağıt serilmiş kare cam tepsiye dökerek yayalım.

Kabakların üzerine önceden hazırladığımız kremanın yarısını dökerek yayalım ve üzerine ceviz içinin bir kısmını serpiştirelim. Ardından kalan kabakları kremanın üzerine yayarak bir spatula yardımıyla düzeltelim. Kalan kremayı da kabakların üzerine yayarak kapatalım ve üzerine ceviz içi ve rendelenmiş bitter çikolata serpiştirerek kabak pastamızı tamamlayalım. Hazır hale gelen pastayı buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim ve istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri