Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı kabak dolması, Her evde yapılabilen yemek çeşitlerinden biridir. Ancak özellikle yaz mevsiminde yapılan kabak dolması kışın da yapılabilir. Kabak sebzesi zor bulunan bir sebze değildir ve her mevsim marketler de bulunabilir. Kıymalı kabak dolması yemeğini ara sıcak olarak yapabileceğiniz gibi ana yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Yanında sadece salata veya yoğurt ile sunum yapabileceğiniz kıymalı kabak dolması doyurucu özelliği fazla olan bir sebze yemeğidir.

Kıymalı Kabak Dolması İçin gerekli Malzemeleri
  • 1 kg dolmalık kabak
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 tane domates
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kıymalı kabak dolması için öncelikle kıymayı geniş bir tabağın içerisine alın ve üzerine iki tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. İki tane domatesin kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp kıymalı harcın içerisine alın. Domatesin üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Bir su bardağı pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzdürün. Suyu süzülen pirinçleri kıymalı harcın içerisine alın ve karıştırın. Sıvı yağı ve eritilmiş margarini de iç harcın içerisine alın. Diğer taraftan maydanozu ve dereotunu iyi bir şekilde yıkayın ve ince kıyım yapın. Doğranmış olan malzemeleri de kıymalı kabak dolması harcının içerisine ilave edip karıştırın. İç harcın bütün malzemeleri ilave ettikten sonra parmak uçlarınız ile hafif şekilde yoğurun.

Kabakların dış kısımlarını kabak soyacağı ile veya bir bıçak ile soyun. Arzu ederseniz kabakların dış kısımlarını soymak yerine çatal ile de şekil verebilirsiniz. Akabinde kabakları arzu ettiğiniz dolma büyüklüğüne göre ikiye veya üçe kesip iç kısımlarını oyacak ile boşaltın. Bu aşama da eğer evinizde kabak oyacağı bulunmuyor ise tatlı kaşığı ile de içine boşaltabilirsiniz.

İç kısımları oyulmuş olan kabakları yıkayın ve içlerini hazırlanmış olan harç ile yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine domates dilimleri yerleştirin ve tencerenin içerisine dizin. Bir su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Orta harlı ateşin üzerinde kabak dolmalarını pişirin. Yeteri derecede pişmiş olan kıymalı kabak dolmalarını birkaç dakika dinlendirin ve ardından sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri