Balkabağı Çorbası Balkabağı çorbası, kış aylarında pazarlarda bolca bulunan balkabağından yapılabilecek oldukça lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Balkabağı, A vitamini açısından zengin bir sebzedir ve aynı zamanda C vitamini, demir ve bakır mineralleri bakımından da önemli bir kaynaktır. Genellikle tatlı olarak tüketilen balkabağı, çorba alternatifi ile de sofralarda yerini alır. Balkabağından yapılan çorbalar, et suyu veya tavuk suyu kullanılarak daha besleyici hale getirilebilir. Çok az bir malzeme ile ailenize veya misafirlerinize farklı bir çorba ikram edebilirsiniz. Ortalama bir porsiyon balkabağı çorbası yaklaşık 50 kaloridir. Balkabağı çorbasının içeriğinde krema bulunduğundan, dikkatli tüketilmesi önerilir. Balkabağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler (4-6 Kişilik)
Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır? Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve doğranmış malzemeleri ekleyin. Orta ateşte 5 dakika tüm malzemeleri kavurun. Dilerseniz önceden haşlayarak sakladığınız balkabağını kullanabilirsiniz. Bu durumda balkabağı haricindeki tüm malzemeyi 4 dakika kadar kavurun ve haşlanmış balkabağını ekleyerek 2 dakika daha, kabak iyice ezilene kadar kavurmaya devam edin. Ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşınca et suyunu ve suyu tencereye ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve muskat ekleyerek çorbayı lezzetlendirin. Havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderden geçirin ve 1/2 su bardağı kremayı ekleyip 2 dakika kadar daha kaynatın. Çorbanız servise hazırdır. Servis ederken kaselerin üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 1 Porsiyon Balkabağı Çorbası Besin Değerleri
Balkabağı çorbası, zengin besin içeriği sayesinde sağlıklı bir öğün seçeneği sunar. İçerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, düşük kalori içeriği ile de formunuzu korumanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, içeriğindeki lif sayesinde sindirim sisteminizi destekler. Çorbanızı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine biraz kabak çekirdeği veya kızarmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, çeşitli baharatlarla (örneğin, zerdeçal veya kimyon) çorbanızı farklı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Çorbanın soğuk kış günlerinde iç ısıtan ve besleyici bir öğün olmasının yanı sıra, balkabağının sağlık açısından sunduğu faydalarla da sofralarınızda sıkça yer almasını öneririz. Afiyet olsun! |