Kurutmalık kabak hazırlamak için hangi tür kabakları seçmek gerektiğini merak ediyorum. Olgun ve suyu az olan kabaklar tercih edilmesi gerektiği belirtilmiş, peki bu kabaklar arasında özel bir çeşit var mı yoksa genel olarak her olgun kabak uygun mu? Ayrıca tuzlama aşamasında kabakların tuzla kaplanmasının amacı tam olarak nedir? Bu süreçte dikkat edilmesi gereken başka önemli noktalar var mı?
Kurutmalık kabak hazırlamak için hangi tür kabakları seçmek gerektiğini merak ediyorum. Olgun ve suyu az olan kabaklar tercih edilmesi gerektiği belirtilmiş, peki bu kabaklar arasında özel bir çeşit var mı yoksa genel olarak her olgun kabak uygun mu? Ayrıca tuzlama aşamasında kabakların tuzla kaplanmasının amacı tam olarak nedir? Bu süreçte dikkat edilmesi gereken başka önemli noktalar var mı?
Cevap yaz