Kabak yufka böreği tarifini görünce hemen denemek istiyorum! Özellikle yaz aylarında taze kabakların bolca bulunmasıyla bu lezzeti yapmak çok keyifli olmalı. Malzemeleri de oldukça basit ve ulaşılabilir. Rendeleme aşaması kabakların suyunu süzmek için önemliymiş, bu sayede böreğin çıtırlığı artıyormuş, kesinlikle denemem lazım. Yufkaların üzerine zeytinyağı sürülmesi de harika bir detay. Pişirme süresi ve sıcak servis önerisiyle birlikte bu tarifi denediğimde yanına yoğurt ya da ayran eklemeyi de unutmamalıyım. Kabak yufka böreği içinde farklı malzemeler eklemek de mümkünmüş, havuç ya da maydanozla zenginleştirerek daha da lezzetli hale getirebilirim. Gerçekten sağlıklı ve pratik bir tarif, afiyetle yiyeceğim!
Kabak yufka böreği tarifini görünce hemen denemek istiyorum! Özellikle yaz aylarında taze kabakların bolca bulunmasıyla bu lezzeti yapmak çok keyifli olmalı. Malzemeleri de oldukça basit ve ulaşılabilir. Rendeleme aşaması kabakların suyunu süzmek için önemliymiş, bu sayede böreğin çıtırlığı artıyormuş, kesinlikle denemem lazım. Yufkaların üzerine zeytinyağı sürülmesi de harika bir detay. Pişirme süresi ve sıcak servis önerisiyle birlikte bu tarifi denediğimde yanına yoğurt ya da ayran eklemeyi de unutmamalıyım. Kabak yufka böreği içinde farklı malzemeler eklemek de mümkünmüş, havuç ya da maydanozla zenginleştirerek daha da lezzetli hale getirebilirim. Gerçekten sağlıklı ve pratik bir tarif, afiyetle yiyeceğim!
Cevap yaz