Kabaklı börek tarifini okuduğumda gerçekten çok iştah açıcı görünüyor. Taze kabaklarla yapılması ve hafif bir seçenek olması yaz ayları için mükemmel bir tercih. Kabakları rendelerken suyunu salmasını sağlamak için süzgeçte bekletmek önemli bir detay, bu sayede börekler sulanmaz. Soğanların kavrulması aşaması da böreğin lezzetini artıracak gibi görünüyor. Beyaz peynir eklenmesi, böreğe farklı bir tat katacaktır. Yufkaları rulo şeklinde sararak pişirmek de oldukça pratik. Fırında altın rengi alana kadar pişirmek ise kesinlikle güzel bir sonuç verecektir. Yanında yoğurtla servis edilmesi de harika bir fikir, misafirler için de hoş bir ikram olur. Peki, bu tarifte eklemek istediğiniz farklı malzemeler var mı?
Kabaklı börek tarifini okuduğumda gerçekten çok iştah açıcı görünüyor. Taze kabaklarla yapılması ve hafif bir seçenek olması yaz ayları için mükemmel bir tercih. Kabakları rendelerken suyunu salmasını sağlamak için süzgeçte bekletmek önemli bir detay, bu sayede börekler sulanmaz. Soğanların kavrulması aşaması da böreğin lezzetini artıracak gibi görünüyor. Beyaz peynir eklenmesi, böreğe farklı bir tat katacaktır. Yufkaları rulo şeklinde sararak pişirmek de oldukça pratik. Fırında altın rengi alana kadar pişirmek ise kesinlikle güzel bir sonuç verecektir. Yanında yoğurtla servis edilmesi de harika bir fikir, misafirler için de hoş bir ikram olur. Peki, bu tarifte eklemek istediğiniz farklı malzemeler var mı?
Cevap yaz