Kabak gözlemesi yaparken malzemeleri hazırlarken dikkat ettiğim en önemli şey, kabakların taze ve suyu fazla olmayanlarından seçmek. Rendelenmiş kabakları tuz ile karıştırdığımda suyunu salıyor ve bu, gözlemenin içinin sulanmasına neden olabiliyor. Ayrıca, peynirin tuzlu olup olmadığını kontrol etmek de önemli, çünkü fazla tuz eklemek istemiyorum. Siz bu aşamada nasıl bir yol izliyorsunuz? Gözlemeyi pişirirken de tava sıcaklığını iyi ayarlamak gerekiyor. Altın rengi alana kadar pişirince dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak oluyor. Peki, siz gözlemeyi hangi malzemelerle çeşitlendirmeyi seviyorsunuz? Yani, başka sebzeler veya baharatlar eklemeyi denediniz mi?
Kabak gözlemesi yaparken malzemeleri hazırlarken dikkat ettiğim en önemli şey, kabakların taze ve suyu fazla olmayanlarından seçmek. Rendelenmiş kabakları tuz ile karıştırdığımda suyunu salıyor ve bu, gözlemenin içinin sulanmasına neden olabiliyor. Ayrıca, peynirin tuzlu olup olmadığını kontrol etmek de önemli, çünkü fazla tuz eklemek istemiyorum. Siz bu aşamada nasıl bir yol izliyorsunuz? Gözlemeyi pişirirken de tava sıcaklığını iyi ayarlamak gerekiyor. Altın rengi alana kadar pişirince dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak oluyor. Peki, siz gözlemeyi hangi malzemelerle çeşitlendirmeyi seviyorsunuz? Yani, başka sebzeler veya baharatlar eklemeyi denediniz mi?
Cevap yaz