Yufkasız kabak böreği tarifini denemeyi düşünüyorum, özellikle yaz aylarında taze kabakların bol olduğu dönemde hafif bir alternatif arıyordum. Kabakları rendeleyip suyunu salmasını beklemek, ardından yumurta ve yoğurtla karıştırmak oldukça pratik görünüyor. Bu tarifte beyaz peynir veya lor peyniri kullanmak, lezzetini artıracak gibi. Fırında pişirme süresi de makul, 30-35 dakika içinde hazır olacağına göre hızlı bir atıştırmalık yapabileceğim. Ayrıca, bu tarife farklı sebzeler ekleyebilmek de güzel bir seçenek. Dondurup saklama fikri de harika, acil durumlar için kurtarıcı olur. Denedikten sonra yanına yoğurt ile servis etmeyi kesinlikle düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun!
Yufkasız kabak böreği tarifini denemeyi düşünüyorum, özellikle yaz aylarında taze kabakların bol olduğu dönemde hafif bir alternatif arıyordum. Kabakları rendeleyip suyunu salmasını beklemek, ardından yumurta ve yoğurtla karıştırmak oldukça pratik görünüyor. Bu tarifte beyaz peynir veya lor peyniri kullanmak, lezzetini artıracak gibi. Fırında pişirme süresi de makul, 30-35 dakika içinde hazır olacağına göre hızlı bir atıştırmalık yapabileceğim. Ayrıca, bu tarife farklı sebzeler ekleyebilmek de güzel bir seçenek. Dondurup saklama fikri de harika, acil durumlar için kurtarıcı olur. Denedikten sonra yanına yoğurt ile servis etmeyi kesinlikle düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun!
Cevap yaz