Jülyen Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Tarifini Paylaşıyor muyuz?Jülyen kabak yemeği, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebze yemeği seçeneğidir. Kabak, düşük kalorili yapısı ile diyet listelerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu yemek, kabakların jülyen şeklinde kesilmesi ile yapıldığı için ismini bu şekilde almıştır. Aşağıda jülyen kabak yemeğinin yapılışına dair detaylar ve tarif yer almaktadır. Malzemeler
Yapılışı1. Hazırlık Aşaması: Kabakları yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Kabakların her birini jülyen (ince şeritler) şeklinde kesin. Soğanı ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayın. Domatesi de isteğe bağlı olarak küp şeklinde doğrayabilirsiniz. 2. Sebzeleri Soteleme: Geniş bir tava veya tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Isınınca doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar sotelenmesini sağlayın. Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. 3. Kabakların Eklenmesi: Doğranmış jülyen kabakları tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi de ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak kabakların yumuşayana kadar pişirin. Genellikle 5-7 dakika yeterli olacaktır. 4. Domatesin Eklenmesi: Eğer domates kullanıyorsanız, kabaklar yumuşadıktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp, çekene kadar yaklaşık 5 dakika pişirmeye devam edin. 5. Narenciye Aroması: Yemek pişirken, limonun suyunu sıkın ve yemeğe ekleyin. Bu, yemeğe ferah bir aroma katacaktır. 6. Servis Aşaması: Jülyen kabak yemeğiniz servise hazır. İsteğe bağlı olarak üzerine doğranmış taze yeşillikler ekleyerek süsleyebilirsiniz. Sıcak ya da room temperature olarak servis edebilirsiniz. İpuçları ve Ekstra Bilgiler
Jülyen kabak yemeği, hafif ve sağlıklı bir yemek arayanlar için mükemmel bir tercihtir. Hem görsel hem de lezzet açısından tatmin edici bir tabak oluşturmak için bu tarife göz atabilirsiniz. Afiyet olsun! |