Kabak ve patates mücveri yaparken en zor kısım sebzelerin suyunu sıkmak mı? Ben de ilk defa yaparken bu aşamanın önemli olduğunu duymuştum. Çok fazla su kalırsa mücver sulanıyor ve istediğim kıvamı yakalayamıyordum. Sizce bu aşamada ne gibi pratik yöntemler kullanılabilir? Ayrıca fırında pişirmenin sağlıklı avantajları gerçekten etkileyici, özellikle yağsız olması. Ama sizce tadı, kızartma ile yapılan mücverle karşılaştırıldığında nasıl olur? Kendi tarifinizi oluşturmak için hangi malzemeleri denediniz?
Kabak ve patates mücveri yaparken en zor kısım sebzelerin suyunu sıkmak mı? Ben de ilk defa yaparken bu aşamanın önemli olduğunu duymuştum. Çok fazla su kalırsa mücver sulanıyor ve istediğim kıvamı yakalayamıyordum. Sizce bu aşamada ne gibi pratik yöntemler kullanılabilir? Ayrıca fırında pişirmenin sağlıklı avantajları gerçekten etkileyici, özellikle yağsız olması. Ama sizce tadı, kızartma ile yapılan mücverle karşılaştırıldığında nasıl olur? Kendi tarifinizi oluşturmak için hangi malzemeleri denediniz?
Cevap yaz